Ik las in het weekend het artikel over de Branchemonitor schadesector in Aftersalesmagazine. Daarin wordt uitgelegd dat Ric van Vugt van Automotive Insiders en Leo Oude Essink deze Branchemonitor aan het opzetten zijn.
Al in de eerste alinea wordt het aantal auto’s in Nederland aangehaald dat in de afgelopen twintig jaar van 5,8 miljoen naar 8,3 miljoen groeide en dat het schadebedrag rond de 1 miljard euro blijft schommelen. Het schadebedrag is dus bijna gehalveerd wordt tevens vermeld.

Dat zijn nogal wat beweringen. Kijk, die stijging in het aantal automobielen snap ik nog wel, maar dat het schadebedrag rond de 1 miljard blijft schommelen? Volgens mij heeft degene die het artikel schrijft zitten slapen of de analytici zelf. In 2005 zat de schadelast op 900 miljoen en in 2016 op 1,4 miljard. Als je 900 miljoen deelt door 1,4 miljard en vervolgens 5,8 miljoen deelt door 8,3 miljoen komt er bijna hetzelfde uit!!

De schadelast loopt dus wel mee met het aantal auto’s in de werkelijkheid hoewel ik ook denk dat meer auto’s in Nederland niet perse meer ongelukken betekent.

Kortom, ik ben gestopt met lezen na de eerste alinea. Het is het zoveelste flutonderzoek waarvoor je ook nog meer dan 4000 euro moet betalen, dus wie is hier nou gek? Nou ik in ieder geval niet: er zijn veel betere en goedkopere methodes om visie op de markt te krijgen en te houden…..